!

Плануйте освітлення кімнати, виходячи з функціональних завдань, а потім під інтер'єр

Грамотно організувати освітлення квартири – значить наповнити кожну кімнату особливою атмосферою. Під час планування потрібно враховувати призначення приміщення та його вихідні характеристики. А це й можливості, і деякі обмеження. Те, що доречно у вітальні, не завжди підійде для дитячої кімнати. Для початку загальна рекомендація: звертайте увагу на температуру світла. Якщо для спальні як простору млості та релаксу найкраще підходить тепле світло, що створює ефект затишку та тепла, то в кабінеті краще зробити «холодніше», що сприяє підвищенню концентрації та уваги.

А тепер переходимо до практики. Причому почнемо з вітальні, адже це, мабуть, найбільш багатофункціональне та найпопулярніше місце в будинку. Тому передбачає створення максимально комфортної, динамічної, мобільної обстави. Продумуючи ідеї освітлення кімнати, починайте підбір із верхнього світла як основного.

18. У сучасних простих інтер’єрах це може бути «розумний світильник» лаконічної форми. Або дизайнерські моделі, наприклад, Feron.

Хочете нарядно? Найкраще з цим впорається, безумовно, люстра. Естетичний центр приміщення та головний його акцент. Під час вибору головне правильно зіставити габарити люстри з розмірами приміщення. Ефектність зашкалює, як і асортимент моделей на ринку.

19. Вічні цінності – ошатні моделі з кристалами та підвісками для просторих приміщень.

20. Модернові для особливих інтер’єрів і фантазійні на будь-який смак.

21. Як не парадоксально може звучати, але розкішна люстра виглядає особливо ефектно в грубуватих індастріал інтер’єрах.

22. Хочете менш претензійних рішень? Тоді вибирайте простіші за дизайном, але не менш ефектні підвісні світильники Dekora, Delux, Kanlux.

23. Або застосуйте модний стилістичний прийом: скомбінуйте кілька підвісних плафонів однакової форми, але різних відтінків - такого точно ні в кого більше не побачите.

Хочете ще більшої лаконічності? У вашому розпорядженні стильні варіанти різного ступеня креативності на будь-який смак і бюджет.

24. Під гіпсокартон або під натяжну стелю йдуть вставні «точкові» світильники. Особливо доречні в приміщенні з низькими прорізами.

25. Перевірене рішення для приміщень найрізноманітнішого дизайну точкові споти. Їх можна застосовувати як джерело основного, базового освітлення або як акцентну підсвітку певної зони. Накладні найчастіше вибираються саме білого кольору, під колір стелі.

26. Для освітлення домашнього кінотеатру, відмінно підійде світлодіодна стрічка що створює особливу клубну атмосферу. Можна зробити також кольорову підсвітку стелі.

27. Або окремо виділити ще й дисплей.

28. Не відмовляйте собі в задоволенні підсвітити стелажі для книг. Це ще один неочевидний варіант застосування світлодіодної стрічки.

І ще про дрібниці, які вирішують багато. Не ігноруйте найзатишніші світлотехнічні прийоми. Такі, як робоча настільна лампа цікавого дизайну або стильний торшер із приємним теплим світлом у затишному куточку, де облаштована chill зона.

29. Пару настінних бра добре розташувати симетрично по обидва боки від каміну або дзеркала.

30. Для розслабленої, модерної та демократичної атмосфери у вітальні додайте сміливу палітру відтінків.

Вибираючи оригінальні та сучасні варіанти освітлення спальні, враховуйте, що призначення цього приміщення саме по собі передбачає максимальний ступінь комфорту. Але й жертвувати красою не доведеться. Особливо, якщо комбінувати кілька джерел світла, як вимагають канони сучасного світлодизайну.

31. Люстра як джерело основного освітлення дуже навіть доречна, якщо хочеться ошатного акценту та дозволяє площа.

32. Вбудовані «точки» здебільшого – необхідний базовий мінімум.

33. Настінні бра по обидва боки від двоспального ліжка – щоби читати перед сном, не заважаючи одне одному.

34. Або настільні лампи у витончених абажурах, що легко встановлюються на приліжкових тумбочках.

У кімнатах із підвісною стелею або декоративними елементами чудово впишеться світлодіодна стрічка теплих тонів.

35. Вона допоможе зробити стелю візуально вищою.

36. Ефектна кольорова LED підсвітка стрічкою створює неповторну атмосферу.

37. Любителі сміливих ідей можуть зробити підсвітку ліжка знизу для створення легкого візуального ефекту левітації.

38. Дзеркала в оформленні спальні практично неминучість. Дзеркало, виконане як у гримерці, додасть ноту будуару й буде незамінним для щоденного догляду за собою та нанесення макіяжу.

Не залишайте без уваги акцентну підсвітку. Така начебто дрібниця, а перетворює дизайн до невпізнання. Часто інтер’єр кімнати прикрашений картиною, репродукцією, фотографією або іншими предметами мистецтва. Підсильте їхній «характер» із допомогою світильників.

39. Направляти потік світла краще зверху вниз, на полотно картини.

40. Не менш вдалий прийом – розташувати бра симетрично по обидва боки від предмета мистецтва. Так ви позбудетеся від непотрібних тіней на полотні.

41. Обрамити світлом картину або фото по периметру можна з допомогою LED стрічки, змонтувавши її у відповідному профілі (наприклад, спеціальний LED профіль для картин від Lumines).

42. І, мабуть, найпростіший спосіб посилити атмосферу релаксу в будь-якій кімнаті – розставити штучні LED свічки.

Як бачите, ідеї освітлення житлових кімнат практично невичерпні. Чого, на жаль, не можна сказати про можливості підсвітки передпокоїв і коридорів, де часом і розминутися з кимось складно. Або все-таки можна? Тут зібрані 16 свіжих фотоідей для холу - знайдіть власну.

Звертаємо вашу увагу на те, що фотоматеріали взяті з відкритих джерел. Наш сайт не претендує на авторство фото. Якщо ви володієте правами на опубліковані в статті зображення й хочете, що б їх не було на цій сторінці, або ж хочете вказати авторство – будь ласка, зв’яжіться з нами.

На жаль, ніхто ще не залишив відгук про цей товар. Будьте першим!