!

Сучасне освітлення на кухні: естетика плюс функціонал

Підемо від простого до складного. Бажано дотримуватися головного закону сучасного світлодизайну - принципу комбінування кількох джерел світла. Тим більше, що на кухні це продиктовано наявністю різних функціональних зон, способи підсвітки яких відчутно різняться. Як мінімум, це робоча зона, де відбувається власне процес приготування їжі, та їдальня – для насичення, спілкування та відпочинку.

73. Найпростіші й очевидні ідеї освітлення кухні (вони ж часто найкращі) - вбудовані світильники спрямованого світла. Безпрограшне рішення для приміщення невеликої площі із сучасним інтер’єром.

74. Стрімко завойовують позиції на сучасних кухнях трекові системи - як для основного освітлення на маленьких площах, так і для функціонального додаткового.

Безмежне поле для фантазій дають підвісні світильники Kanlux. Ідеально розмістити такий над островом або над столом для прийому їжі. Підбираючи незвичні варіанти, відштовхуйтеся від власного уявлення про стиль, а також від сучасних тенденцій. Є де розгулятися! Причому тренди тут впадають із крайності в крайність: від мініатюрного світильника а-ля «лампочка Ілліча» до великогабаритних плафонів із дерева та суворої бетонної структури.

Примітка: вибираючи модель оверсайз, зіставляйте розміри з висотою прорізів і загальною площею приміщення.

75. Запозичення рис промислового дизайну. Неочевидний прийом допоможе стильно «заземлити» модну, але в певному сенсі безлику лаконічну кухню.

76. Оригінальне рішення – навмисно довгі підвіси. Якщо дозволяє висота прорізів, гріх не підкреслити таку перевагу приміщення.

77. Пограйте з матеріалами плафонів. Скло, особливо різнобарвне, як льодяники, додасть приміщенню ноту веселощів і життєрадісності.

78. Мікс відтінків, форм і фактур – відразу кілька плафонів, навіть шнури можуть бути різнокольоровими. Підтримайте отриманий ефект яскравим текстилем або/і фасадами. Але грає такий прийом найкраще в однотонних світлих стінах.

79. Ще один цікавий тренд – подвоїти візуальний ефект, що ґрунтується на світлі, формі та відтінках.

80. Для цього продублюйте плафони, розмістивши над довгим прямокутним столом пару однакових моделей.

81. Або повісьте ціле тріо – теж модна ідея у світлодизайні.

82. Нерідко на кухні доречна люстра – чому б і ні, якщо хочете, щоби було ошатно? Це притягує погляд – акцент, який може бути навіть масивним, навмисним, поза звичного уявлення про кухонне оздоблення.

83. Ретро лампи гармонійні на кухні з елементами скандинавського або індустріального стилю. Наприклад, той же «павук» ефектно розкинеться в просторому приміщенні.

84. Цілком можливо, ви захочете домогтися легкого індастріал ефекту для їдальної зони в мінімалістичній кухні. Тоді зробіть це з допомогою лінійного світильника на підвісах.

85. Ще одна ідея для практичних людей і візуальних аскетів - світлодіодна панель. Підіграйте квадратному плануванню невеликої кухні панеллю тієї ж форми.

86. Втім, у сусідстві з підвісними світильниками результат набагато м’якший та цікавіший.

87. Або ж використовуйте можливості смартсвітильника, вибираючи відтінок та яскравість світла за власним бажанням.

За будь-якого з обраних рішень верхнього базового освітлення не забувайте про підсвітку робочої зони.

88. Необхідного рівня освітлення легко домогтися з допомогою трекової системи – так можна направити світло на стільницю.

89. Просто та ефективно – встановити ось такі лінійні світильники під навісними шафками.

90. Там же, під навісними шафами, легко заховати світлодіодну стрічку, найкраще в спеціальному світлодіодному профілі для меблів. А ось ще оригінальні та стильні варіанти її застосування на кухні.

91. Ні з чим не порівнянний ефект невагомості для шаф і тумб.

92. «Невагомий» завдяки підсвітці острів.

Легко втілити найсміливіші та найкреативніші варіанти, що допоможуть, наприклад, створити атмосферу клубного освітлення.

93. Вдалий прийом – окреслити облямівкою барну стійку.

Але це ще не всі можливості для кухні. Деякі деталі, помітні лише в процесі експлуатації, швидко стануть неоціненними.

94. Наприклад, дуже зручна підсвітка висувних ящиків допоможе легко знайти необхідні господарські дрібниці. Усе геніальне просте – як і світлодіодна стрічка.

Отже, про те, як у багато разів збільшити чарівність і функціональність кухні з допомогою освітлення, я розповіла досить докладно. А як бути, якщо весь теплий сезон сім’я надає перевагу сніданку на відкритій терасі або в альтанці на подвір’ї?

Це самодостатнє та дуже цікаве завдання - дизайн освітлення прибудинкової території. І абсолютно новий пласт ідей.

Звертаємо вашу увагу на те, що фотоматеріали взяті з відкритих джерел. Наш сайт не претендує на авторство фото. Якщо ви володієте правами на опубліковані в статті зображення й хочете, що б їх не було на цій сторінці, або ж хочете вказати авторство – будь ласка, зв’яжіться з нами.

На жаль, ніхто ще не залишив відгук про цей товар. Будьте першим!