!

Ефективне офісне освітлення підвищує продуктивність, але й воно має бути у тренді

Як правило, трудова діяльність займає левову частку повсякденності сучасної людини. Логічне прагнення проводити її в максимально комфортних і здорових умов. А якщо ще і в приємному з погляду естетики просторі, то зовсім чудово. Плануючи варіанти освітлення для офісу, насамперед робіть наголос на ефективності, функціональності та практичності. А також враховуйте те, що природного освітлення, на відміну від освітлення житлових кімнат, в офісах вистачає далеко не всім співробітникам.

Грамотний дизайн офісного освітлення – основа фізичного та психологічного комфорту. А для багатьох підприємств ще й елемент престижу та спосіб підкреслити особливості бренду чи виду діяльності. Кожному співробітнику має бути легко та приємно працювати. Як мінімум, щоби менше напружувався зір, що й так страждає від постійного контакту з моніторами комп’ютера та смартфона. До того ж у відвідувачів і клієнтів має складатися позитивне враження про компанію.

Найбільш практичні та сучасні способи освітлення офісних просторів, конференц-залів, холів, готелів, безумовно, базуються на застосуванні LED технології (вона ж найвигідніша та найенергоефективніша).

117. Компанії середніх і великих масштабів впевнено йдуть від кабінетного планування, надаючи перевагу відкритим просторам. Для приміщень поширеного формату open space вибирайте лаконічні форми, що не перетягують на себе фокус уваги. Наприклад, строго круглі світильники з матовим розсіювачем.

118. Мабуть, найуніверсальніші - тонкі LED панелі. Яскраві, але не сліпучі, що не відволікають, зі стабільним світловим потоком (без мерехтіння, що дратує нерви та зір, як це буває в люмінесцентних ламп) і безшумні. Завдяки пласкій формі вони не з’їдають простір.

119. Над довгим столом, ближче до робочих місць, логічно встановити лінійні світильники. Це створить рівномірний яскравий світловий потік без відблисків. Особливо вдало таке рішення спрацює в приміщеннях із високими прорізами.

120. Вбудована в стелю вздовж робочих місць LED стрічка білого кольору - мінімалістично, світло, красиво.

121. Взагалі світлодіодна підсвітка за своєю унікальною економічність дає максимум декораторських можливостей – втілюйте, де це доречно, всілякі креативні ідеї освітлення.

У корпоративній палітрі або поза нею. Враховуйте лише сферу діяльності – те, що доречно в рекламному агентстві, «не зайде» для фінансової компанії або адвокатського бюро.

122. Сяючі логотипи додадуть респектабельності та ефектності зоні ресепшн.

Компанії, що тримають руку на пульсі та прагнуть бути на гребені тенденцій, під час оформлення освітлення офісів не відмовляються від принципу mix and match.

123. Стильне комбо в сучасному open space: нота індастріал у вигляді грубих а-ля промислових світильників плюс практична трекова система. ТТак досягається достатній рівень освітленості та можливість регулювати потік світла.

124. Фантазійні конфігурації сучасних LED світильників як стильний і функціональний елемент урбаністичного дизайну.

Практична порада:: можна оснастити систему освітлення датчиками присутності. Нескладна автоматизація миттєво підвищує зручність користування освітленням і допомагає заощаджувати кошти.

Тобто, по суті в офісах головне добитися яскравого, але не сліпучого базового, основного світла, що рівномірно заливає простір. Тут немає суворої необхідності дотримуватися одного з головних принципів сучасного світлодизайн - багатоярусності освітлення, актуального для житлових будинків і квартир, проте деякі базові прийоми цілком доречні та навіть бажані.

А ще балів у конкурентному бізнес-середовищі додасть сміливість в оформленні приміщення з допомогою неординарних світильників і звичайних світлодіодних стрічок.

Звертаємо вашу увагу на те, що фотоматеріали взяті з відкритих джерел. Наш сайт не претендує на авторство фото. Якщо ви володієте правами на опубліковані в статті зображення й хочете, що б їх не було на цій сторінці, або ж хочете вказати авторство – будь ласка, зв’яжіться з нами.

На жаль, ніхто ще не залишив відгук про цей товар. Будьте першим!