!

Сучасні та практичні варіанти освітлення прибудинкової території

Якщо ви щасливий власник приватного будинку, то, напевно, приділяєте присадибній території не менше часу та уваги, ніж для житлових приміщень. І це правильно.

Створити хорошу видимість у темний час доби та зробити ділянку набагато затишнішою та красивішою – вдало підібрані та втілені в життя способи освітлення прилеглої до будинку території успішно виконують обидві ці функції.

95. Для основного освітлення ділянки найчастіше застосовують звичайно ж прожектори, причому у зв’язці з датчиками руху або сутінковими реле. Це дійсно практичне, довговічне та ефективне рішення.

Але не поспішайте втілювати очевидне. Проєктуючи вуличне освітлення, дотримуйтеся того ж правила багатоваріантності, як і для інтер’єрного. Правильніше за все комбінувати основне (базове) та акцентне освітлення. Але з огляду на деякі обмеження. Зокрема, хороше освітлення двору має бути комфортним для оточуючих:

  • Подбайте про те, щоби джерела світла не були надто потужними й не зліпили ні вас, ні сусідів;
  • Потік світла від ліхтарів і прожекторів не повинен бути спрямований на вікна.

96. Для оригінального та ефективного світлового оформлення фасаду можна вибрати незвичайні вуличні світильники накладного або вбудованого монтажу.

97. Лаконічні моделі зовнішніх світильників для оформлення стін котеджів у сучасному стилі.

98. Для класичної цегляної кладки світильники в ретро-дизайні з цоколем під E27 лампу.

99. Всесезонно ефектно виглядає контурна підсвітка покрівлі, еркерів, колон.

100. Для оригінального освітлення веранди або тераси котеджу в сучасному дизайні з простою геометрією ліній, пласким дахом і панорамними вікнами вибирайте, наприклад, світлодіодні панелі. Буде світло, затишно та економно.

101. Для доріжок, альтанок, клумб доцільно використовувати додаткові джерела світла, що можуть застосовуватись як декоративний прийом.

Уздовж доріжок можна розташувати ліхтарі на низьких ніжках, вони добре виконують власну функцію та стильно виглядають. Не полінуйтеся розставити акценти з допомогою додаткових джерел світла – для елементів декору на фасаді, для колон, клумб, альпійських гірок, фонтанчиків, садових статуй.

102. Ніщо не виглядає так універсально та акуратно, і не дає рівномірного розсіяного світла, як сферичні світильники.

103. Легко маркувати доріжки, газони та скульптурні композиції з допомогою компактних стовпчиків.

104. Якщо оформлення ділянки передбачає прийоми класики та вінтажу, вибирайте елементи кування.

105. Тут може бути також доречний ретро-ефект від філаментних ламп.

106. Домогтися ефектного контурного освітлення – вхідних дверей, ганку або альтанки можна з допомогою світлодіодної стрічки.

Окрема багатообіцяюча історія - вбудовані тротуарні світильники. Вони стануть хорошим додатковим джерелом спрямованого світла, забезпечуючи можливість втілити різноманітні ідеї освітлення, низку варіантів різного ступеня практичності та візуального ефекту. Підкреслять рельєф місцевості, сходи, окреслять край басейну. Ідеальні для створення підсвітки сходинок, доріжок, бордюрів, а в денний час практично не помітні.

107. Акуратна підсвітка газонного покриття з грунтовими вбудовуваними світильниками.

108. Спробуйте додати кілька світлових акцентів на стіну, паркан або зелену огорожу.

109. Делікатно підсвітіть сходинки.

110. Або акцентуйте на рослинних декоративних елементах.

111. Якщо ще не спробували – радимо спробувати, що не вимагає зусиль із підключення та встановлення, варіант із садовими світильниками на сонячних батареях, як інструмент підсвітки та як оригінальний аксесуар

112. Максимум шарму просторій території котеджу в класичному стилі надають габаритні та ефектні паркові ліхтарі.

І ще кілька варіантів мобільної підсвітки, що здатні легко перетворити прибудинкову територію.

113. Гірлянди ефектно та святково прикрасять терасу, створивши особливу атмосферу вечірок.

114. Ними також можна окреслити частину території, наприклад, розмістивши вздовж басейну або доріжки.

115. Сяючі діжки для рослин або імітація каміння, кам’яні кулі, що світяться в темряві, виглядають максимально оригінально та ефектно.

116. І найпростіший прийом ілюмінації, що багаторазово додасть затишку у вечірні посиденьки у дворі – LED свічки. Розставте їх на столику, перилах ганку, в альтанці, і насолоджуйтеся свіжістю літніх вечорів під звуки цвіркунів.

Порада: щоби не дошкуляли комарі, включіть спеціальний світильник від комах. Як такого світла від нього небагато, а ось із настирливими кровопивцями він допоможе впоратися.

Користуючись цими ідеями, можна перетворити двір в оазис затишку та чарівності, у якому захочеться проводити нескінченну кількість часу. Але найчастіше реалії залишають нам для відпочинку лише вихідні, будні ж зазвичай присвячені роботі. На щастя, є доступні методи облаштування освітлення офісного приміщення відповідно до трендів світлодизайну. А заодно підвищення задоволення від робочого процесу.

Звертаємо вашу увагу на те, що фотоматеріали взяті з відкритих джерел. Наш сайт не претендує на авторство фото. Якщо ви володієте правами на опубліковані в статті зображення й хочете, що б їх не було на цій сторінці, або ж хочете вказати авторство – будь ласка, зв’яжіться з нами.


На жаль, ніхто ще не залишив відгук про цей товар. Будьте першим!