!

Ефективні ідеї освітлення коридору припускають креативні акценти

Головна проблемна особливість стандартних планувань коридорів і передпокоїв – там відверто мало природного світла. Важливо правильно компенсувати цей дефіцит і приховати недоліки простору, підібравши та грамотно скомбінувавши оптимальні варіанти освітлення. Як мінімум, доповнити верхнє світло з допомогою настінної або підлогової підсвітки, щоби позбавити коридор від зайвих тіней і непотрібної похмурості. А ще краще, зробивши його по-справжньому привітним і максимально функціональним. Адже це перше враження про будинок.

43. Мабуть, найпрактичніше, що може бути в оформленні передпокою – модні трекові системи. Поверни, додай, перестав, як душа забажає (біля дзеркала, наприклад, можна поставити на шинопровід модель потужнішу, понад 20Вт). У вузькому приміщенні вони здатні цілком замінити основне освітлення.

44. Акуратне зовні та практичне рішення для передпокою – вбудувати «точкові світильники» в стелю, але для зацікавленості та родзинки знадобиться яскравий акцент у вигляді настінного бра.

45. Також добре підійдуть для натяжної або підвісної стелі точкові накладні світильники. Якщо полотно глянцеве з відбиваючим ефектом або сатинове, отримаєте бонусне світло. Розташовувати їх краще, повторюючи геометрію приміщення.

Наприклад, у довгих вузьких коридорах попід стінами в центрі стелі або у два симетричні ряди. За наявності плавних вигинів багаторівневої стелі повторіть лінію світильниками.

46. ​​У коридорах площею «середня+» і вище найкраще комбінувати різні способи освітлення. Це один із головних принципів сучасного світлодизайну.

47. Враховуйте дизайн і загальну атмосферу простору – вибираючи освітлення в просторий коридор із висотою стель понад стандартні 2,5 метри, реально замахнутися й на люстру. Чому б і ні, якщо загальний стиль передбачає певний рівень розкоші. Її місце, безперечно, у центрі.

48. Біла матова стеля та лаконічні вбудовані світильники - ідеальна комбінація для цінителів акуратної простоти.

49. Навіть у крихітному передпокої світильник оригінального дизайну та яскравого відтінку додасть не лише світла, але й настрою. І робити це буде щодня!

50. Ідеально, якщо в передпокої вдалося викроїти місце для зручного крісла, м’якого пуфа або компактного диванчика. У такій лаунж-зоні просто необхідний затишний торшер або бра.

Окремо поговоримо про підсвітку сходів

51. Перевірена часом і практикою, підсвітка маленькими точковими світильниками.

52. Підсвітка поручнів із допомогою світлодіодної стрічки (для цього також передбачені LED профілі для перил наприклад, такий від Lumines).

53. Ефектно та практично виглядає підсвітка самих сходів. Застосовуйте призначений для сходинок профіль з алюмінію.

54. Можливо, вам сподобається ідея розташувати настінні світильники вздовж прохідної зони. Їх можна поєднати з датчиками руху.

55. Або стильну модель настінного бра.

У передпокоях часто розміщені гардеробні, шафи та інші системи зберігання. Не ігноруйте можливість організувати для них внутрішню підсвітку, це суттєво спростить побут. Для надійного монтажу в шафи та гардеробні використовуйте спеціальні профілі та лише від перевірених брендів.

56. Так для підсвітки штанги для плічок ідеальне рішення - світлодіодна стрічка (в деяких випадках монтаж можливий і без профілів).

57. І навіть для висувних ящиків.

58.… і для полиць. =)

Як бачите, і в найтіснішому коридорі можна розвернутися в плані підсвітки, акуратно застосовуючи основні принципи світлодизайну. А тепер саме час поговорити про тонкощі та можливості систем освітлення ще одного типу приміщень із дефіцитом природного світла - ванної кімнати – ідеї з фото для натхнення та втілення в життя вже готові.

Звертаємо вашу увагу на те, що фотоматеріали взяті з відкритих джерел. Наш сайт не претендує на авторство фото. Якщо ви володієте правами на опубліковані в статті зображення й хочете, що б їх не було на цій сторінці, або ж хочете вказати авторство – будь ласка, зв’яжіться з нами.

На жаль, ніхто ще не залишив відгук про цей товар. Будьте першим!