!

Домашня спа-зона, або як організувати ефективне освітлення у ванній

Світло в санвузлі має виконувати дві функції — функціональну та декоративну. Причому з огляду на часто повну відсутність природного освітлення. Ідеально не обмежуватися одним стельовим світильником, а розмістити кілька джерел світла на різних рівнях у різних функціональних зонах.

Особливо в просторих приміщеннях. Тоді залежно від часу доби та ваших потреб простір санвузла буде виглядати та служити по-різному. Що стосується верхнього освітлення відштовхуйтеся від загального стильового рішення та вільного простору.

59. Вибрали світле лаконічне облицювання? Ідеально впишуться універсальні та стильні у своїй простоті білі накладні світильники. Ними можна зробити базове світло, розташувавши по периметру стелі симетрично, або додатково підсвітити зони — наприклад, ділянку над дзеркалом та умивальником.

60. Для освітлення обмеженого простору туалету та ванної доречний та функціональний розсип вбудованих точкових світильників. Бажано зі ступенем захисту від вологи вище, ніж для житлових кімнат.

61. Причому «точкові» прекрасно взаємодіють із настінними бра.

62. Якщо загальне стильове рішення та простір це припускають, то по-справжньому розкішно буде виглядати люстра. Розташовувати її краще прямо по центру стелі.

63. Можна вибрати більш скромний і стриманий дизайн.

64. Віддаєте перевагу стильному мінімалізму? Незаяложене, сучасне та сміливе рішення, яке до того ж дає багато світла — можна розташувати над ванною прямокутну світлодіодну панель. Це дасть рівномірне яскраве, але приємно розсіяне світло.

Особливо уважно продумайте варіанти освітлення дзеркала — тут потрібно не стільки вибрати світильники, скільки правильно їх розташувати, уникнути появи тіні на обличчі. Світло має бути яскравим, але м’яким, тому краще вибирати білі плафони та матові розсіювачі.

65. Найпростіше використовувати настінний лінійний світильник. Але набагато правильніше «підтримати» його двома настінними бра по обидва боки від дзеркала. Так відображення буде максимально природним.

66. Два настінних бра допоможуть чудово бачити власне відображення та одночасно стануть стильною прикрасою приміщення.

67. Можна купити дзеркало з готовою LED підсвіткою.

68. Або зробити її з допомогою білої світлодіодної стрічки по периметру (монтаж виконується за краєм дзеркала).

Практична порада: щоби дзеркало у ванні не запотівало, організуйте підігрів із допомогою ультратонкої інфрачервоної плівки. Можна синхронізувати, щоби він вмикався одночасно з освітленням, так електроенергія не буде витрачатися даремно.

Ось ще деякі цікаві та ефективні ідеї освітлення та оформлення простору санвузла з допомогою LED стрічки.

69. Підсвічені відкриті полиці стануть красивішими та зручнішими.

70. А як вам ефект невагомої ванни?

71. Можна прикрасити підлогу геометрією, що підсвічується (укладання у відповідному напольному профілі для LED стрічки). Це скоріше декоративний, а не практичний прийом, особливо для стандартного невеликого простору, але візуальний ефект того вартий.

72. Зацікавили способи висвітлення нижнього ярусу? Спробуйте вбудовані точкові світильники. Ефект того вартий — санвузол стане по-справжньому оригінальним, персоніфікованим, простір розшириться та перетвориться, перетворивши ванну у вашу особисту спа-зону.

І це прекрасно, але. Якою б великою не була любов до ароматної піни, скрабів, шампунів і гарячого душу, у кожному домі є таке місце, де вся сім’я проводить часу набагато більше, душевніше та… смачніше. З пилу, з жару - два десятки ідей для освітлення кухні та їдальні.

Звертаємо вашу увагу на те, що фотоматеріали взяті з відкритих джерел. Наш сайт не претендує на авторство фото. Якщо ви володієте правами на опубліковані в статті зображення й хочете, що б їх не було на цій сторінці, або ж хочете вказати авторство — будь ласка, зв’яжіться з нами.


На жаль, ніхто ще не залишив відгук про цей товар. Будьте першим!